Η Τέχνη των Προσαρμογών στη Yoga

Ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο με τον Peter Goodman

Η Τέχνη των Προσαρμογών στη Yoga είναι μια εκπαίδευση για έμπειρους μαθητές και δασκάλους της yoga από όλα τα είδη. Πρόκειται για ένα σεμινάριο με παρουσίαση σε Power Point, όπου όλοι οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν ένα πλήρες εγχειρίδιο 100 σελίδων σε pdf μορφή, έγχρωμο, με προσαρμογές για πάνω από 35 θέσεις.

Όταν ο μαθητής, ή εμείς ως ασκούμενοι, δεν είναι ευθυγραμμισμένος και δεν είναι στη γενική φόρμα μιας θέσης, υπάρχει ο κίνδυνος μυοσκελετικού τραυματισμού. Το να μάθει κανείς εις βάθος το πώς να χρησιμοποιεί την τεχνική του “Liquid Touch” (του Αγγίγματος που Ρέει), και το που να τοποθετεί τα χέρια του για να προσφέρει τις απαραίτητες προσαρμογές για να βιώσει ο μαθητής το πιο ευχάριστο αίσθημα σε κάθε στάση, δημιουργεί έναν εξαιρετικό δάσκαλο και έμπειρο yogi.

Αυτό το Σαββατοκύριακο θα δουλέψουμε με τις αρχές της ευθυγράμμισης και θα επικεντρωθούμε στο πώς να αγγίζουμε το σώμα έτσι ώστε να το καθοδηγούμε να προσαρμόζεται εμβιομηχανικά σε καλή ευθυγράμμιση. Θα δουλέψουμε σε ζευγάρια για ένα τμήμα του σεμιναρίου εστιάζοντας τόσο στο άνω μέρος του σώματος όσο και στο κάτω, εφαρμόζοντας το κατάλληλο άγγιγμα για προσαρμογή με τα χέρια μας. Θα δουλέψουμε επίσης με το ενεργειακό σώμα για να νιώσουμε τη σύνδεση ή την έλλειψη σύνδεσης μεταξύ μας, καθώς η προσαρμογή και η επαφή πρέπει να προσφέρονται διαισθητικά με μεγάλη ευαισθησία.

Τι θα μάθετε σε αυτή την εκπαίδευση:

  • Θα μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε θεραπευτικά τις αρχές της ευθυγράμμισης για να ευθυγραμμίσετε εμβιομηχανικά το μυοσκελετικό σύστημα.
  • Θα μάθετε πώς αυτές οι αρχές, όταν εφαρμόζονται, βοηθούν στην απελευθέρωση δυσφορίας σε πολλές περιοχές του σώματος.
  • Θα μάθετε πώς με το να αγγίζετε σωστά το σώμα με το “Liquid Touch” προσφέρετε ένα σταθερό αλλά ασφαλές αποτέλεσμα για τον μαθητή.
  • Θα συνεργαστούμε ο ένας με τον άλλον για μια πλήρη εμπειρία και θα ανταλλάξουμε πληροφορίες μεταξύ μας και προς την ομάδα, επιτρέποντάς μας να μάθουμε την τέχνη του να ακούμε και να δεχόμαστε.
  • Θα μάθουμε πού να αγγίζουμε και να προσαρμόζουμε μέσω της εμπειρία μας με το ζευγάρι μας.
  • Θα εξερευνήσουμε το πώς να δουλεύουμε με το ενεργειακό μας σώμα, προκειμένου να συνδεθούμε πάνω από όλα μεταξύ μας διαισθητικά και με μεγάλη ευαισθησία

Σχετικά για τον Δάσκαλο:

Peter Goodman, πιστοποιημένος Anusara yoga teacher, Yoga Alliance USA: E-RYT 500, YACEP

Ο Peter έχει ένα παιχνιδιάρικο πνεύμα και αγαπάει να μοιράζεται το δρόμο της απόλαυσης που διαβαίνει μέσω της διδασκαλίας της yoga. Ασχολείται με τη yoga εδώ και 25 χρόνια και έχει την τιμή και την ικανοποίηση να ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο για να μελετάει με σπουδαίους yogis σε όλα τα σημεία του κόσμου. Έχει πάθος και ειλικρίνεια καθώς προσφέρει στους μαθητές του ένα μέρος για να ταξιδέψουν, ένα μέρος γεμάτο σταθερότητα, ελευθερία και ακεραιότητα ευθυγραμμίσεων, χωρίς να ξεχνάει την αγάπη για τη χαρά της ζωής, το μεγαλύτερο δίδαγμα που προσφέρει η ζωή. Αγαπάει ιδιαίτερα τη διδασκαλία των ασφαλών ευθυγραμμίσεων, της θεραπευτικής yoga και τη προσέγγιση του να μαθαίνεις με το να κάνεις σωστά ο ίδιος κάτι. που προσφέρει η yoga. Ο Peter διδάσκει σε όλο τον κόσμο και προσφέρει ιδιωτικά μαθήματα και ομαδικές εκπαιδεύσεις για συνειδητοποιημένους μαθητές. Έχει διατελέσει ταυτόχρονα καθοδηγητής και σύμβουλος σε πολλούς κατά τη διάρκεια της διδασκαλίας του, αναζητώντας τη σοφία της ζωής και προσφέροντας την υποστήριξή του καθώς περνούν σημαντικές αλλαγές ζωής.

www.petergoodmanyoga.com

Πρόγραμμα Σεμιναρίου:

31 Μαΐου, 2019 – Παρασκευή: 18:00 έως 21:00

1 Ιουνίου, 2019 – Σάββατο: 09:30 έως 12:30 και 13:30 έως 16:30

2 Ιουνίου, 2019 – Κυριακή: 09:30 έως 12:30 και 13:30 έως 16:30

Κόστος:

Κόστος €280 έως 15 Απριλίου, 2019 και €360 μετά.

Οι ώρες του σεμιναρίου μετράνε για τη Συνεχόμενη Εκπαίδευση Yoga Alliance και Anusara.

Δηλώσεις συμμετοχής στο [email protected], τηλέφωνο 2114089700.

 

Φόρμα συμμετοχής