Η Σοφία Μιράντα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979. Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μεγάλωσε με μεγάλη αγάπη για την μουσική και τον χορό. Διδάσκει κοινωνικούς χορούς (Latin American, Ballroom) από το 2005. Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια χορού με πολύ γνωστούς δασκάλους όπως οι Jason Roditis,Yulie Mouzafiarova,Walter Quinones Hurtado, Riccardo Cocchi, Yulia Zagoruychenko και άλλους.

Όλη αυτή η εμπειρία στον χορό, την οδήγησε στο να εξερευνήσει τις άπειρες δυνατότητες του ανθρώπινου σώματος μέσα από διαφορετικούς επιστημονικούς κλάδους. Και όλα αυτά την οδήγησαν στη γιόγκα. Μετά από τέσσερα χρόνια συνεχούς πρακτικής (Hatha & Anusara yoga) και ενθουσιασμένη από τον τρόπο που άλλαξε η ζωή της, αποφάσισε να ασχοληθεί με την διδασκαλία και η ίδια. Ολοκλήρωσε την πρώτη της εκπαίδευση με την Ειρήνη Ζιάκου, την Βάσω Καλαμπούκα και τον Μιχάλη Φιλίνη.

Επιπλέον ολοκλήρωσε τα ακόλουθα εκπαιδευτικά προγράμματα: Kids yoga με την Sarah Swindlehurst, Aerial Kids Yoga Teacher Trainging με τον Γιώργο Ανδριανόπουλο, Pre & Postnatal yoga με την Sue Elkind, Swing με την Αλεξάνδρα Ρωσσοπούλου, Aerial yoga με την Tanya Popovich και τον Ευάγγελο Αποστολόπουλο καθώς και Anusara immersions με τον Ross Rayburn και την Tara Judelle. Επίσης, κάθε χρόνο παρακολουθεί εκπαιδευτικά προγράμματα και σεμινάρια με πολύ σημαντικούς και παγκόσμια γνωστούς δασκάλους όπως οι Κωνσταντίνος Χαραντινιώτης, John Friend, Ross Rayburn, Todd Tesen, Tara Judelle, Sianna Sherman, Douglas Brooks, Peter Goodman, Marc Holzmann,Εmil Wendel, Todd Norian, Sky Akasha και άλλους.

Η διδασκαλία της είναι αφοσιωμένη στο να βοηθά όσο περισσότερο μπορεί τους ανθρώπους να ανακαλύψουν εκείνο το μέρος μέσα τους που είναι το κέντρο της δύναμης και της σοφίας τους. Το πάθος της είναι να βοηθήσει τους ανθρώπους να βρουν περισσότερη ισορροπία, ειρήνη, χαρά και αγάπη στη ζωή τους. Ο σκοπός της διδασκαλίας της είναι να δώσει στους μαθητές να καταλάβουν  ότι η γιόγκα δεν είναι μόνο η πρακτική αλλά είναι και ο τρόπος που ζούμε, σκεφτόμαστε και δρούμε και ο χορός είναι ένας τρόπος να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας και να κάνουμε το σώμα μας να αναπνεύσει μέσω του ρυθμού και της μουσικής.